U nedjelju 11.09.2016 svojim glasom utječete na budućnost svih nas!

08.09.2016

Vašim preferencijalnim glasom Akcija mladih osvojit će  predstavnika u Saboru te Vas ovim putem pozivamo da  u 8. izbornoj jedinici zaokružite kandidata Akcije mladih br. 14. ANDREJA BRIŠČIKA na koalicijskoj listi br. 17. Živi zid–Promijenimo Hrvatsku–Akcija mladih, a u 7. izbornoj jedinici listu br.18. Živi zid–Promijenimo Hrvatsku–Akcija mladih, kandidata Akcije mladih pod br. 14. Davora Jurčića   

    Akcija mladih je putem svojih vijećnika u Primorsko-goranskoj županiji te jedinicama lokalne samouprave za razliku od drugih stranaka dokazala da su nam interesi građana važniji od fotelja. Naša politička borba protiv rafinerije na Mlaci, postrojenja Rockwool u Potpićnu, gradnji nove koksare u Urinju, gradnji Plomina 3 na ugljen umjesto na plin,  odlagališta azbesta na Sović Lazu pokazala su da imamo hrabrosti suprotstaviti se moćnim korporacijama za razliku od ostalih strankaka. Također naša akcija Hitna je bitna kojom tražimo spriječavanje ukidanja ambulanti  Hitne medicinske pomoći je u tijeku i vršimo konstantan pritisak na vladajuće na nacionalnom i lokalnom nivou kako se postaje hitne medicinske pomoći ne bi ukinule.

   Pojačanje pritiska i nastavak političke borbe na svim ranije navedenim frontovima mogući su kroz ulazak nekog od naših kandidata u Sabor, jer bi tada mogli ove probleme aktualizirati na nacionalnoj razini a i prenijeti borbu tamo gdje joj je mjesto na teren Vlade RH.

   Andrej Briščik je osnivač i predsjednik Kluba mladih Rijeka i Saveza udruga mladih Primorsko-goranske županije, gradski vijećnik Akcije mladih u Gradu Rijeci, koji je u zadnjih 12 godina svog civilnog angažmana pokrenuo mnogobrojne projekte, edukacijske programe, humanitarne akcije, festivale, tribine, seminare i okrugle stolove prvenstveno vezane uz problematiku mladih i drugih ugroženih skupina našeg društva.

   Davor Jurčić, gradski je vijećnik Akcije mladih u Gradu Kastvu, vječiti aktivist koji je svojim volonterskim radom pogotovo na polju kulture u više navrata direktno osigurao očuvanje kulturne baštine te spriječio uništenje glagoljaških spomenika. Kroz mnoge humanitarne akcije, edukacijske programe te kao član respektabilnih udruga u kulturi zaslužio je našu podršku.

   Akcija mladih s ponosom ističe svoju potporu Andreju i Davoru jer znamo da oni razumiju probleme i potrebe mladih te znaju kako se boriti za interese mladih. Ovim putem vas pozivamo da zaokružite Andreja i Davora i da upravo njih izaberete da budu VAŠ GLAS U SABORU!

   Članovi i vijećnici Akcije mladih jednoglasno podržavaju kandidaturu i pozivaju Vas da preferencijalno ZAOKRUŽITE kandidate pod rednim brojem 14. ANDREJA BRIŠČIKA i DAVORA JURČIĆA za ulazak u Hrvatski sabor!

 • Alan Sanković  - načelnik Općine Lovran
 • Vjekoslav Rubeša  - vijećnik Grada Kastva
 • Mario Alempijević  - vijećnik PGŽ
 • Darjan Buković  - vijećnik PGŽ
 • Bojan Simonič  - vijećnik Općine Lovran
 • Robert Kurelić  - vijećnik Grada Opatije
 • Bojan Kurelić  - vijećnik Grada Rijeke
 • Bojan Šustar  - vijećnik Općine Matulji
 • Sanja Frankola Jedrejčić  - vijećnica Općine Kršan
 • Eđeo Brenčić  - vijećnik Općine Kršan
 • Maja Sepčić  - vijećnica Grada Cresa
 • Igor Puž  - vijećnik Grada Opatije
 • Sanja Slavić  - vijećnica Općine Lovran
 • Goran Mavrinac  - vijećnik Općine Čavle
 • Ivan Radetić  - vijećnik Općine Jelenje

   Godinama radimo na stvaranju solidarnog, pravednog i ravnopravnog društva, na razvoju tolerancije i demokracije, te zaštiti i promicanju interesa mladih. Te vrijednosti su temeljna misija Akcije mladih kao i Kluba mladih Rijeka .

   Želimo da u svim gradovima Hrvatske mladi imaju mogućnost na moderno obrazovanje, kvalitetna radna mjesta, ispunjen društveni život i slobodu kreativnog izražavanja, te sigurnost vlastitog krova nad glavom. Želimo Hrvatsku u kojoj će mladi ostati živjeti i prosperirati, a ne trbuhom za kruhom seliti u Irsku, Njemačku i ostale zapadne zemlje.

   Bez obzira da li se slažete s našim izborom, s našim razlozima ili našim stavovima, pozivamo Vas da izađete na izbore i ne dopustite da opet netko drugi odlučuje u Vaše ime.

 

Srdačan pozdrav,

 

                Vjekoslav Rubeša

         Predsjednik Akcije mladih