Pokažimo otpor! Naša krv nije na prodaju!

 Jučerašnja tiskovna konferencija Akcije mladih ispred poslovnice Hrvatske poštanske banke na riječkom Korzu održana je u znak podrške Inicijativi za spas i zaštitu Imunološkog zavoda Zagreb.

 Jučerašnja tiskovna konferencija Akcije mladih ispred poslovnice Hrvatske poštanske banke na riječkom Korzu održana je u znak podrške Inicijativi za spas i zaštitu Imunološkog zavoda Zagreb.

 Visia Croatica inicijativa je grupe građana za spas i zaštitu Imunološkog zavoda d.d., Zagreb. Cilj inicijative je da Imunološki zavod, kao tvrtka od iznimnog značaja za sve državljane Republike Hrvatske, zauvijek ostane u rukama hrvatskih građana.

 Način na koji se to želi postići je prikupljanjem donacija i uloga građana za kupnju dionica Imunološkog zavoda (IMZ). Više o samoj inicijativi možete pogledati na http://www.visia-croatica.hr/

 Za vrijeme tiskovne konferencije stotinjak građana, uglavnom mladih, organizirano je uplaćivalo udjele u komanditnom društvu tvrtke Visia Croatica d.o.o. k.d., te na taj način dajući svoj doprinos ovoj inicijativi.

 Ova inicijativa je izvrsna prilika narodu da POKAŽE SVOJ OTPOR. Kao pojedinac nismo prijetnja sistemu, ali ujedinjeni kroz jednu pravu i poštenu inicijativu kao što je ova, možemo promijeniti smjer u kojem naša zemlja trenutačno ide. Ako ova inicijativa uspije, zašto na ovaj način ne bi u rukama građana zadržali jedinu financijsku instituciju u državnom vlasništvu Hrvatsku poštansku banku, zašto ne bi građani ostali vlasnici i Hrvatskih autocesta, Hrvatskih šuma, Hrvatskih voda….

 Akcija mladih odlučila je podržati ovu inicijativu građana jer je nakon 25 godina sustavne pljačke ove države i ovog naroda krajnje vrijeme da kažemo dosta. Kriminalnom privatizacijom ugroženo je ne samo gospodarstvo cijele države nego čak i njezina nezavisnost. Hrvatska danas zahvaljujući političkim elitama SDP-a i HDZ-a ovisi isključivo o stranom kapitalu, rasprodane su banke, industrija, imovina…a sada je valjda došlo vrijeme da prodajemo svoju krv!

 Naše krvi ste se, gospodo, napili dovoljno. Naša krv nije na prodaju! Imunološki zavod pripada samo i jedino građanima!

 Oružjem kapitala protiv neoliberalnog kapitalizma!

Jer Imunološki zavod mora ostati u rukama građana! 

Akcija mladih

 

Pridruži nam se!

Budi dio mreže mladih ljudi koji su diljem zemlje uzeli stvar u svoje ruke, razmjenjuju iskustva i međusobno
pomažu jedni drugima da se stvari pomaknu s mrtve točke.

Više