Osnovana Akcija mladih Sukošan

11.11.2016. u Domu mladeži osnovana je općinska organizacija Akcije mladih Sukošan!

Za predsjednicu je izabrana mlada Petra Žitko iz Sukošana, apsolventica Podvodnih znanosti i tehnologija, te regionalna koordinatorica sindikata pomoraca za zadarsku županiju, za dopredsjednika je izabran Mate Torbarina iz Debeljaka, a za tajnicu Patricija Brkić iz Sukošana. Na osnivačkoj skupštini su prisustovali gradski vijećnici Ante Rubeša i Marko Pupić Bakrač te županijski vijećnik Vladimir Gambiraža, koji su u svom kratkom obraćanju prisutnima iskazali da  je Akcija mladih treća politička opcija po broju vijećnika u Zadarskoj županiji koja svojim ograncima pruža potpunu autonomiju i slobodu u djelovanju. Također su istaknuli da je Akcija mladih stranka bez ideoloških podjela, klijentelizma i nepotizma te su zaželjeli mladom ogranku puno hrabrosti i sreće u svom djelovanju.

Potom se prisutnima obratila mlada predsjednica koja se zahvalila i poručila okupljenima:

Većina Vas se pita zašto mi a ne oni? Mislim da se prvo svi moramo zapitati da li smo sretni u ovom našem okruženju? Da li naši vodeći brinu o nama? Koja je svrha imati ljude na pozicijama koji u četiri zida donose odluke o životima sviju nas?

U 25 godina njihove vlasti milijuni su stavljeni u njihove džepove a najveći realizirani projekti su izgradnja rive i mrtvačnice. Uvijek se hvalimo kako Općina Sukošan najviše profitira od turizma a najmanje se ulaže u same turističke ponude. Mladi nam vrijeme provode u kafićima jer za njih mladi nisu prioritet. Školska dvorana se naplaćuje a Dom mladeži služi za političke skupove HDZ-a. Općinska zemlja se rasprodaje elitama za sitniš a vile se grade metar od mora, a nas naravno o tome nitko ništa ne pita!!!  Izgradnju vrtića nam obećavaju godinama kao i uređenje šetnice, kanalizacije i nadogradnju infrastrukture.

Došlo je vrijeme da stanemo na kraj lopovima, korupciji i pogodovanju. Vrijeme je da kažemo DA za mlade, DA za radna mjesta, DA za bolji život. Zato Akcija Mladih i zato mi i VI, jer ćemo samo zajedno moći nešto mijenjati na bolje. Ne dozvolimo da obezvrijede ono za što su se naši najmiliji borili i ginuli.

Nakon osnivačke skupštine okupljeni su iskazali zadovoljstvo što se i u Sukošanu osnovala opcija koja jamči vjerodostojnost i borbu za malog čovjeka.

Akcija mladih Sukošan

Poveznice

Oznake:

Pridruži nam se!

Budi dio mreže mladih ljudi koji su diljem zemlje uzeli stvar u svoje ruke, razmjenjuju iskustva i međusobno
pomažu jedni drugima da se stvari pomaknu s mrtve točke.

Više