AKCIJA MLADIH podignula kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Zadra

  Akcija Mladih Zadar danas je podigla kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Zadra, Zvonimira Vrančića koji je, prema riječima predsjednika stranke, Ante Rubeše, prekršio zakon na način da je rok od 15 dana za prikupljanje potpisa o raspisivanju referenduma samovoljno skratio na svega 7 dana.

  Akcija Mladih Zadar danas je podigla kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Zadra, Zvonimira Vrančića koji je, prema riječima predsjednika stranke, Ante Rubeše, prekršio zakon na način da je rok od 15 dana za prikupljanje potpisa o raspisivanju referenduma samovoljno skratio na svega 7 dana.

  Organizatori prikupljanja peticije istakli su kako će se  pravnim putem boriti do kraja za prava većine građana koja ne podržava prirez, odnosno onih koji su akciju podržali svojim potpisom.

  – Prije svega bi se htjeli zahvaliti svima onima koji su potpisali i koji su željeli potpisati peticiju, te im ovom prilikom želimo poručiti da ćemo se i dalje u budućnosti boriti za građane i njihova prava. S obzirom da nam je kao organizatorima za prikupljanje peticije za raspisivanje referenduma gradonačelnik protuzakonito skratio rok sa 15 na 7 dana za prikupljanje potpisa, te da nam je zabranio prikupljanje na Narodnom trgu, za kojeg smo uredno predali zahtjev uredno i na vrijeme, nastavili su s maltretiranjem nas i građana koji su se željeli potpisati zajedno s komunalnim redarima, a što je kulminiralo uhićenjima i privođenjima od strane policije. Za očekivati je da će se isti obrazac primjenjivati i nakon isteka roka od 7 dana, stoga smo bili prisiljeni obustaviti akciju prikupljanja potpisa, te smo podigli kaznenu prijavu kod odvjetnika gospodina Milana Petričića, a s daljnjim akcijama ćemo nastaviti nakon pravorijeka – kazao je Rubeša u uvodnom dijelu.

  Kako bi poštedjeli građane i naše članove koji prikupljaju potpise od daljnjeg maltretiranja, borbu za demokratsko izjašnjavanje građana putem referenduma nastavljamo pravnim putem kojim ćemo pobiti gradonačelnikovu protuzakonitu odluku.

  Protiv gradonačelnikovog terora, ugnjetavanja i gaženja temeljnih građanskih prava naših sugrađana borit ćemo se do zadnje kapi krvi. Gradonačelnikova teza da je normalno da su građani protiv prireza jer im se uzima, ne drži vodu, budući da su građani ovog grada na svakom referendumu za samodoprinos glasali za. Građani nisu protiv prireza kao takvog, već su protiv načina na koji se uvodi i protiv načina na koji se troši novac poreznih obveznika iz gradskog proračuna.

  Oni ne žele snositi teret radi ‘zna se’ čije financijske promašaje i zbog toga su u tako velikom broju potpisali peticiju. Za kraj bi rekli da mi osobno nemamo ništa protiv gospodina Vrančića, borimo se samo protiv odluke koju je on donio, a koju ne podržava velika većina građana – kazao je za kraj predsjednik AKCIJE MLADIH Zadar, Ante Rubeša.

Pridruži nam se!

Budi dio mreže mladih ljudi koji su diljem zemlje uzeli stvar u svoje ruke, razmjenjuju iskustva i međusobno
pomažu jedni drugima da se stvari pomaknu s mrtve točke.

Više